Trip To National Park Kornati

plava laguna - kornati national park

Naš izlet se razlikuje od drugih, jer se od ulaska u Nacionalni park Kornati, nakon 2 sata vožnje, cijelo vrijeme krećemo u području Nacionalnog Parka. Po ulasku u Nacionalni park Kornati sa broda Plava Laguna razgledavamo visoke stijene mnogih otočića sa raznim figurama u obliku pudlice, lika čovjeka, glave kornjače i patkice te na kraju stižemo do otoka Mana gdje imamo pauzu oko 2 sata za kupanje na dvije prekrasne plaže. Na istom otoku Mana se nalazi i staro naselje filmskog grada, gdje možete napraviti savršene fotografije,te vidjeti prelijepu panoramu kornatskog otočja.

Nakon kupanja vraćamo se drugom rutom do kapetanove kuće, duž otoka Kornat, gdje ćete iz broda vidjeti crkvicu iz 13 st. te kulu Toreta iz 10. st.

Kapetanova kuća se nalazi na otoku Kornat u malenom naselju od samo 7 ribarskih kućica. Tu je potpuni mir jer niti jedan izletnički brod ne pristaje na tom mjestu.U domaćem ambijentu kuće našega kapetana Igora, organiziramo ručak u hladovini stoljetnih maslina. Od istih maslina imate hladovinu i ulje za začiniti ručak i salatu. Za ručak poslužujemo ribu i meso sa žara,miješanu salatu i voće za desert. Vino koje možete piti tokom cijelog dana na izletu je napravljeno u podrumu našega kapetana i vrlo dobre je kvalitete. Sok i mineralna voda su također cijeli dan na raspolaganju.


Cijena cjelodnevnog izleta sa doručkom na brodu, ručkom i pićem te plaćenom ulaznicom za nacionalni park Kornati je 65 € za odraslu osobu. Djeca do 5 godina su GRATIS a od 5-12 godina plaćaju pola cijene. Rezervaciju za izlet možete napraviti putem interneta mailom ili nazvati našeg managera Branka na mobilni tel. 098 87 57 46. ( iz inozemstva +385 98 87 57 46 ).

Rezervaciju je poželjno napraviti nekoliko dana unaprijed.

Sa radošću vas očekuje posada Plave Lagune!

Copyright © 2024. Kornat Excursions. Designed by TD design